Artırmış mı arttırmış mı?
TDK tarafından belirlenen “increase” kelimesinin doğru yazımı “increase”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “increase”dir. Doğru dil kullanımı için doğru yazıma dikkat etmek önemlidir.
Art arda bitişik mi ayrı mı?
Ardışık kelimesinin doğru yazımı “sequential” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazmak yanlış olur.
Artis nasıl yazılır TDK?
– Gerçek görünümünden farklı görünen ve yapay ve abartılı bir şekilde davranan kişi. “Sanatçı” kelimesinin yukarıdaki anlamlardan herhangi birine sahip olması amaçlanıyorsa, doğru yazımı “sanatçı” olmalıdır. Bunu bir makale olarak kullanmak doğru değildir, yanlış olur.
Artniyet nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu’na göre “kötü niyetli” kelimesi ayrı yazılması gereken kelimelerden biridir. “Kötü niyetli” kelimesinin bileşik bir biçimde yazılması yazım hatalarına yol açar. Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazım “gizli amaçlar” olmalıdır.
Atmış mı altmış mı?
TDK’ya göre altmış mı, altmış mı? TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Metod mu metot mu?
TDK’ya göre “method” kelimesinin doğru yazımı “method”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Ağız ağıza nasıl yazılır?
Dar ünlüsü vurgusuz orta heceye düşen sözcüklerden oluşan indirgemelerde, ünlüyle başlayan bir ek aldıklarında ikinci sözcüğün dar ünlüsü düşmez: ağız ağıza, burun buruna, koyun koyuna (yatarak), omuz omuza, çağdan çağa, nesilden nesile, oğuldan oğula, şehirden şehire vb.
Hafta içi nasıl yazılır?
TDK tarafından belirlenen hafta içi kelimesinin doğru yazımı “Wochentag”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım Wochentag’dır.
Peş peşe nasıl yazılır?
SIRALI TDK YAZIMI Türk Dil Kurumu (TDK) web sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin ardışık olarak yazıldığı ortaya çıkar. Birçok örnekte görülen “ardışık” gibi yazımlar, yazım hatalarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “birbiri ardına”dır.
Üstad nasıl yazılır TDK?
Bu yüzden kendisine bazen “usta”, bazen “usta” diye hitap ediyorum. Ama benimsediğim kelime, TDK’ya ve onun bütün kelime cambazlıklarına rağmen “usta”dır.
Sırılsıklam bir nasıl yazılır?
Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.
Art damak nasıl yazılır?
Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…
Öz güven nasıl yazılır?
“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.
Art arda nasıl yazılır?
Bu kelime nasıl yazılır? TDK YAZIMI ARDIŞIK: ARDIŞIK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin doğru yazılı kullanımı “ardışık”tır. Başka bir deyişle, en yaygın yazım hatası bu kelimenin yanlış yazılmasıdır “ardışık”.
Yer altı nasıl yazılır?
“Yeraltı”, Türkçe kökenli bir kelimedir ve sıklıkla yanlışlıkla “underground” olarak kullanılır, bu da “ground” ve “subterranean” olarak ayrı ayrı yazılır. Doğru yazımı “underground”dur.
Laboratuvar mı laboratuar mı?
TDK’ya göre laboratuvar kelimesinin doğru yazımı “Emek”tir.
İnsiyatif mi inisiyatif mi?
TDK’ya göre girişim kelimesinin doğru yazımı “Girişim”dir.
Unvan mı ünvan mı?
Güncellemeye göre, “title” kelimesi “title” olarak değiştirilirken, “trustee” yerine “trustee” ve “green olive” yerine “green olive” ifadelerinin kullanılması kabul edildi. Yazımı değiştirilen diğer kelimeler ise şöyle: Çiğ Börek (eski) / Çi Börek (güncel)20 Temmuz 2023
Bilfiil nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “bil fiili” kelimesinin doğru yazımı “bil fiili” şeklindedir.