Aday memur mazeret izni alabilir mi?
Stajyer memur olarak hizmete giren herkes, bir yıllık hizmetten sonra yıllık izne hak kazanır. Ancak, yıllık izne hak kazanamayan stajyer memurlara, üstleri tarafından uygun görülmesi halinde mazeretli sebeplerle 10 güne kadar izin verilebilir.
Aday memur devamsızlık yaparsa ne olur?
Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi, kamu görevinden istifanın genel durumunu düzenlemektedir: “Bir kimse, mezuniyetini tamamlamadan veya kurumca kabul edilen bir mazereti olmaksızın görevden ayrılırsa ve bu istifa 10 gün kesintisiz devam ederse, istifa talebi yazılı talep şartı aranmaksızın yapılmış sayılır.” 18 Ekim 2024
Aday memurlar ücretsiz izin alabilir mi?
Cevap: Devlet memur adayları, kadrolu memurlar gibi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmi dört aya kadar ücretsiz izin kullanabilirler.
Aday memur ne yapamaz?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesine göre, aday olarak atanan memurun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan fazla olamaz. Bu süre içinde memur adayının başka kurumlara nakil işlemi yapılamaz.
Aday memur nasıl izin kullanır?
Ayrıca Bakanlığınızın yetkilendirme yönetmeliğinin 7. maddesinin 8. fıkrasında: “Memur adaylarına yıllık izin verilemez. Ancak, memur adayının adaylık süresi bir yılı aşarsa, aynı şekilde yıllık izin verilir.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm fiyata dahildir.
1 yıl dolmadan yıllık izin kullanabilir mi?
Yasaya göre, henüz bir yılını doldurmamış bir çalışan izin kullanamaz. Ancak işveren isterse çalışanlara yıl dolduktan sonra kazanacakları izin günleri için avans ödemesi yapabilir. Yetkilendirme tamamen veya kısmen kullanılabilir ve bu yalnızca işveren ile çalışan arasındaki anlaşmayla yapılır.
Aday memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir aday memur, işten atılmadan önce kaç gün işten uzak kalabilir? 1 ila 2 günlük mazeretsiz devamsızlıklar maaş kesintisine yol açarken, 3 ila 9 günlük mazeretsiz devamsızlıklar kesintisiz ve mazeretsiz olarak hizmette ilerlemenin durdurulmasına yol açar. Her iki durumda da memur adayı, kanunun 57. maddesi uyarınca bir işten çıkarma sözleşmesine tabidir.
Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm dışındaki zorlayıcı sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak 10 gün tam veya kısmi izin verilebilir. Zorunlu hallerde öğretmenler hariç olmak üzere ek 10 gün izin verilebilir.
Sözleşmeli memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir gün işe gitmemenin cezası nedir? Bir memur 1 veya 2 gün işe gelmezse, brüt maaşının %12,5 ila %3,33’ü arasında bir kesintiye denk gelen bir emeklilik cezası ile cezalandırılır.
Aday memurun yıllık izin hakkı var mı?
Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapmış ve fiili askerlikle birlikte bir yıl hizmetini tamamlamış olan memur adayına, 657 sayılı Kanunun yukarıdaki hükümlerine göre yıllık izin verilebilir.
Yeni atanan memur ücretsiz izin alabilir mi?
Madde 108, (E) fıkrası: “(E) Bir memura, yıllık izin hakkını kazanan süreler bakımından beş yıl hizmeti tamamladıktan sonra, görev süresi içinde isteği üzerine ve en çok iki defa olmak üzere toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Aday memurluk süresi en az kaç yıldır?
Şöyle ki; Madde 3/c: “Adaylık süresi: Kamu hizmetine ve Devlet memurluklarına ilk defa atananların atanma tarihinden itibaren bir yıldan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere geçen süreyi ifade eder.” Aynı şekilde, 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinde Devlet memurluğuna adaylık usulü düzenlenmiştir.
Aday memur kaç gün rapor alabilir?
– 657 sayılı Kanun hükümlerine göre, kamu görevlilerine hastalığın türüne göre 12 veya 18 ay süreli hastalık izni belgesi verilmesi mümkündür.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte, memurlar artık çift maaş almayacak. Yürürlüğe giren yeni düzenleme aynı zamanda kamu hizmetinde çoklu maaşın sonunu getirecek. Her statüdeki memurlar sadece görevlerinden biri için maaş alacak.
Yeni atanan memur ne zaman tayin isteyebilir?
Transfer başvurusunda bulunmak için memurların önceki iş yerlerinde zorunlu hizmet sürelerini tamamlamış olmaları gerekir. Sözleşmeli personel için bu aşamada kadrolu personele transfer şarttır. Kadrolu istihdamdan sonra +1 yıllık ek çalışma süresi zorunludur. Başka bir deyişle: Görevlendirmeye hak kazanmak için 3+1 yıllık mesleki deneyim gerekir.
Memur hangi durumlarda mazeret izni kullanabilir?
Hangi durumlarda izin mazereti verilir? Özel durumlarda, örneğin evlilik, doğum, birinci derece akrabanın ölümü, ev taşıma ve evlat edinme gibi durumlarda özel izin verilir. Kaç gün yasal izne hakkınız var? Yasal olarak izin mazereti: Evlilik için 3 gün, doğum için 5 gün, ölüm için 3 gün ve ev taşıma için 1 gündür.
Aday memur geçici görevlendirme yapılabilir mi?
Devlet memurluğu adayları için geçici istihdam mümkün değildir.
Aday memurun yıllık izin hakkı var mı?
Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapmış ve fiili askerlikle birlikte bir yıl hizmetini tamamlamış olan memur adayına, 657 sayılı Kanunun yukarıdaki hükümlerine göre yıllık izin verilebilir.
Aday memur refakat izni alabilir mi?
Bu nedenle, adaylık süresi içinde fiilen kullanılmayan eşlik eden izin süreleri ile doğum ve askerlik gibi nedenlerle kullanılan ücretsiz izin sürelerinin adaylık süresine dâhil edilemeyeceği varsayılmaktadır.