Pek çok nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “many” kelimesinin doğru yazımı “many”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “viele”dir.
Ara sıra nasıl yazılır TDK?
“Occasionally” kelimesinin doğru yazımı: “Training” kelimesinin doğru yazımı “occasionally” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. “Occasionally” olarak yazmak yanlış olur.
Gitgide nasıl yazılır TDK?
“Increasingly” gibi yanlış kullanımlar olabilir, ancak doğru yazımı bileşik “increasingly”dir. Etimolojik olarak, “giggide” kelimesi Türkçe’deki bileşik zarflardan biridir. “Go” fiilinin tekrarlanmasıyla oluşturulur.
Mö nasıl yazılır TDK?
Kısaltmaların yazımı Milattan önceki ve sonraki tarihleri belirtirken kısaltmalarda nokta kullanılmaz: MÖ, MS.
Öngörü nasıl yazılır?
Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.
Art arda nasıl yazılır?
Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.
Arda sıra nasıl yazılır?
TDK’ya göre “sekans” kelimesinin doğru yazımı “danach”tır.
Hafta sonu nasıl yazılır?
Türkçe Dil Kurumu’nun tanımladığı şekliyle “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “Wochenende”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir. Doğru dil kullanımı için doğru yazıma dikkat etmek önemlidir.
Güler yüzlü nasıl yazılır?
GÜLÜMSEME KELİMESİNİN ANLAMI: Sıfat-fiil ekleri -r/-ar/-er, -maz/-mez ve -an/-en ile oluşturulan sıfat öbeği yapısındaki bileşik kelimeler ayrı ayrı yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “gülümseme” olarak yazılır. Doğru kullanımı gülümseyen yüz şeklinde olmalıdır.
Peş peşe nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin ardışık olarak yazıldığı ortaya çıkar. Birçok örnekte görülen “ardışık” gibi yazımlar yanlış yazımlardır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “birbiri ardına”dır.
Önsöz nasıl yazılır?
TDK’de kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır. TDK’de “önsöz” kelimesi bir isim olarak tanımlanır. Önsöz kelimesinin anlamı “Kitapların girişine yerleştirilen, o eserin konusunu, amacını ve işlenişini açıklayan metin, giriş, önsöz, önsöz, giriş”tir.
Yanyana nasıl yazılır?
Yan Yana Kelimesinin Doğru Yazılışı TDK’ya göre Yanyana kelimesinin doğru yazımı “yanyana”dır.
Thy’nin nasıl yazılır?
Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm, kg, mm, kr.un, vb. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin, vb.
Padişah cümle içinde nasıl yazılır?
Sultan, Sultan, Halife, Kral, Kadı (idari anlamda), Vali, Dük, Emir, Kaymakam gibi unvanlar, o ünvanı taşıyan kişinin sıfatı olarak kullanıldığında (ismiyle birlikte) büyük harfle yazılırdı: Sultan Ahmed, Kral Abdülaziz gibi.
Yüz yıl nasıl yazılır?
Yüz yıl olarak ayrı ayrı yazılması bir yazım yanlışı olarak kabul edilir. Birçok yılı kapsadığı için anlamını belirtmek için “yüz yıl” olarak ayrı bir yazım kullanmak ise tam tersine yazım hatalarına yol açar. Türk Dil Kurumu bu doğrultuda komşu sözcükleri “yüzyıl” biçiminde kullanmayı uygun görmektedir.
Pek iyi ayrı mı?
Sıfatı güçlendirmek için kullanılan “çok” sözcüğü “iyi” ve “iyi” sözcüklerinden ayrı yazılmalıdır.
Pek çok sıfat mı?
Miktar zarfları Miktar veya nicelik zarfları; Bunlar fiilleri, zarfları, fiilimsileri ve sıfatları miktar, derece ve ölçü açısından etkileyen ve sınırlayan zarflardır. Miktar zarflarına örnek olarak a little, more, much, more, most, very, little gibi kelimeler verilebilir.
Önsöz nasıl yazılır?
TDK’de kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır. TDK’de “önsöz” kelimesi bir isim olarak tanımlanır. Önsöz kelimesinin anlamı “Kitapların girişine yerleştirilen, o eserin konusunu, amacını ve işlenişini açıklayan metin, giriş, önsöz, önsöz, giriş”tir.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ölü Ağaç Nedir