Allah bir kimse hakkında hayır isterse ne yapar?
Ve eğer O, sizin için bir hayır isterse, O’nun bol lütfunu kimse engelleyemez. O, onu kullarından dilediğine verir. O, bağışlayandır, esirgeyendir, koruyandır.
Allah bir kulun dua etmesine izin vermişse mutlaka kabulünü de murad etmiştir hadis mi?
Bizim görüşümüze göre, bu tür hadis rivayetleri – sahih olduklarını varsayarsak – Allah’ın dualara kesinlikle cevap vereceği hissini aktarmaz. Rivayetlerden birinde bir “cevap” vaat edilmiştir.
Allah kuluna ne zaman yardım eder?
İlahi yardımın zamanı bazen insanlar tarafından bir gecikme olarak algılanmıştır. Allah’ın ezeli bilgisine göre, yardımın gerçek zamanı başladığı zamandır.
Allah kim için hayır dilerse ona musibet verir?
Ben seni hiç sevmedim. Peygamber; “Allah, hayır dilediğine musibet verir.”22 buyuruyor. Bu sebeple Allah, müminlere gazap ettiği için değil, onlardan kötülüğü uzaklaştırmak, günahlarını bağışlamak veya cennetteki derecelerini yükseltmek için musibetler verir.23
Allah kimlere dert verir?
Tanrı sevdikleri için zorluklar yaratır. “Herhangi bir musibet çeken kişi iyi bir kişidir ve musibet çekmeyen kişi kötü bir kişidir.” Böyle bir hüküm verilmez. Bir kişinin başına gelen herhangi bir musibet, onun günahlarının kefaretidir. Bu ayrıca, ahiretteki azaba karşılık, bu dünyada o günahları fazla sorun yaşamadan silmeye yardımcı olur.
Allah kimin hakkında hayır dilerse?
“Allah kime hayır dilerse onu dinde fakih (anlayışlı) kılar. Ben sadece dağıtan bir adamım. Veren Allah’tır. Bu insanlar Allah’ın emri gelinceye kadar (kıyamet gününe kadar) Allah’ın emri altında olacaklar ve buna karşı çıkanlar onlara zarar veremeyecekler.”
Nasip olmayanı Allah dile düşürür mü?
Allah dile, gönüle ve duaya hoş olmayan şeylerin düşmesine izin vermez.
Sürekli aynı duayı etmek günah mıdır?
Nihat Hatipoğlu sıkça sorulan soruları yanıtlıyor. Namazda sebat etmek caizdir.
Allah kuluna nasıl cevap verir?
Allah kuluna üç şekilde cevap verir; * “Evet” der ve istediğini verir. “Hayır” der ve daha iyisini verir. “Bekle” der ve en iyisini verir.
Allah zorda kalanlara yardım eder mi?
Allah yardım eder ve Allah’tan yardım ve destek alır. Bu, yeryüzünün halifesi olan insan için bir şeref ve bir lütuftur. İnsana sorumluluğu hatırlatılır: dindarlık. İnsanların yardıma ihtiyacı vardır.
Allah ile kul arasında aracı olur mu?
Sorunun bir diğer boyutu da Allah ile kulları arasında sadece iman sahasında bir müdahalenin olmasıdır. Ancak Allah kullarına farklı muamelelerde bulunur. Mesela geçimlerini sağlar ve bunun için bazı vasıtalar kullanır.
Allah kulunu ne zaman sever?
Bu sebeple bu hususta sevilmeye en layık olan Allah’tır. Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Allah kullarından birini sevdiği zaman Cebrail’e: “Ey Cebrail, ben filan kulumu seviyorum, sen de onu sev” der.
Allah kulunu sevdiğini nasıl belli eder?
Yani farz ve nafile ibadetlerin devamlılığı Allah sevgisinin bir işaretidir. Her yaptığı işte dürüst kabul edilen, isteklerini yerine getiren ve tehlikeden uzak duran bir kimsenin bu davranışı, Allah Teala tarafından sevildiğini gösterir. Çünkü Allah Teala sevdiklerini yardımsız bırakmaz.
En büyük musibet nedir?
En büyük felaket küfürdür! En büyük felaket küfürdür!
Allah sevdiği kuluna ne yapar?
Allah’ın sevdiği kimseler; “Onlar, bolluk ve darlık zamanlarında Allah yolunda harcayan, öfkelerini yenen ve insanları affeden kimselerdir. Allah, iyilik yapanları sever.”
Allah bir kulunu severse ilk kime söyler?
Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: “Allah Teala bir kulunu sevdiği zaman Cebrail’e: ‘Ey Cebrail, ben filan kulumu seviyorum, sen de onu sev’ der.”
Allah hayır etsin ne demek?
Bir işin sonucu konusunda endişe duyduğunuzda iyi bir dilek17 Mayıs 2022
Kul ne isterse Allah onu verir?
“Allah sınırsızdır ve kendisinden istediğimiz her şeyi verme gücüne sahiptir.” Diyorlar ki bu doğrudur ama kul sınırlıdır ve Allah kuluna istediğini vermez, böyle bir kural yoktur; insanların istediklerini değil, isteyene ve onu elde etmek için gerekeni yapana verir.
Allah isterse ne demek?
İnşallah, bir dua ifadesi olup: “Allah izin verirse, Allah dilerse, Allah nasip ederse, kader izin verirse” anlamına gelir. Bir işin öncesinde veya sonrasında, o işin Allah’ın izni ve dilemesiyle gerçekleşebileceğini belirtmek için söylenmesi gereken bir sözdür.